DE PARTIJ

Lian Holkenborg

Partijvoorzitter

De patiënt staat centraal”.

Dat zegt Lian Holkenborg die al meer dan 40 jaar operatie-assistente is. Hierbij heeft ze haar beroep continue zien veranderen en heeft ze zich, door haar enthousiasme, tot een professional kunnen blijven ontwikkelen.

Innovatief naar de werkplek kijken heeft geleid tot daadwerkelijke verbeteringen. Verbeteringen waarbij ze de inspirator en ontwikkelaar was om zo onder andere een veiligere werkplek te bieden voor patiënt en werknemer. Lian kan omschreven worden als zorgzaam, een duizendpoot, innovatief en vasthoudend. Samen met haar man heeft ze vier kinderen en wil ze ook zich inzetten om hen een goede toekomst te bieden.

Daarom zeg ik: “Er moet weer gekeken worden wat daadwerkelijk belangrijk is en daar wil ik namens Zorgend Nederland voor staan!

Jos de Blok

Lid van het kernteam

Jos de Blok is wijkverpleegkundige en heeft in 2006 Buurtzorg Nederland opgericht als alternatief voor de thuiszorg/wijkverpleging opgericht. Buurtzorg heeft circa  15.000 medewerkers in dienst en biedt jaarlijks zorg aan meer dan 100.000 cliënten. Het vakmanschap staat bij Buurtzorg centraal, daarom wordt er gewerkt met zelfsturende teams en is er geen management.

Jos is sinds 1981 verpleegkundige en heeft 14 jaar als (wijk)verpleegkundige gewerkt. Voordat hij Buurtzorg oprichtte, bekleedde hij diverse managementfuncties bij thuiszorgorganisaties, waaronder directeur Innovaties.  Hij verspreidt zijn visie wereldwijd en werkt inmiddels met partners in 30 landen.

‘Ik vond het altijd al boeiend om bezig te zijn met economie, maar in de zin dat economie ondersteunend moest zijn voor het welzijn van mensen. Het idee dat geld er niet is om geld te verdienen maar om te zorgen dat de meeste mensen in de maatschappij het goed hebben.’

Dion Vandijck

Penningmeester

Het leven doorgeven middels goed rentmeesterschap heeft geleid tot mijn inzet voor Zorgend Nederland. De maatschappij ben jezelf en daarin staat de mens centraal, niet het systeem.

Dion Vandijck (1965) heeft vanuit een accountancy achtergrond ruim 30 jaar ervaring in de zakelijke dienstverlening op het gebied van financiële administratie en salarissen. Vanaf 2008 is dit met name in de zorg geweest. Daarnaast is hij sinds eind vorige eeuw een bevlogen ondernemer met wisselende successen in software ontwikkeling- , technische- en schoonmaak branche.

Zijn maatschappelijke betrokkenheid uit zich in diverse bestuursfuncties in verengingen, waarbij zijn eigen rol in de maatschappij steeds centraal staat. Hij is gezegend met een samengesteld gezin en dus niet onbekend met de diversiteit van dagdagelijkse uitdagingen, welke dat met zich meebrengt. Zijn rol als mantelzorger heeft hij decennia lang op zich genomen.

Omdat de mens en vakmanschap bij Zorgend Nederland hoog in het vaandel staan zet hij zich hier met volle overtuiging voor in”.

Geert-Jan Doms

Secretaris a.i.

“Zoekend naar het antwoord op de vraag “Waar gaat het nu echt om?” vind ik bij Zorgend Nederland de aansluiting en ruimte waardoor ik er het vertrouwen in heb we met elkaar het verschil kunnen gaan maken.”

Gedreven door zijn belangstelling voor wat mensen beweegt in organisaties is Geert-Jan Doms (1964) met een bedrijfskundige achtergrond ruim 30 jaar actief in de wereld van de automatisering en digitalisering. Zijn uitgangspunt daarbij is steeds de duurzame verandering.

Geert-Jan heeft 14 jaar als partner gewerkt in een bedrijf op het gebied van personeelszaken en salarisadministratie. Dit bedrijf heeft hij mede opgebouwd vanuit de pioniersfase naar een organisatie met een duidelijke toegevoegde waarde voor haar klanten. Met zijn huidige bedrijf laat Geert-Jan zich inhuren door organisaties om ze te adviseren over complexe vraagstukken. Hij vervult deze rol momenteel in een middelgroot ziekenhuis.

In zijn loopbaan als manager en ondernemer heeft hij binnen veel organisaties veranderingen aangebracht om ze in de gewenste richting te laten groeien. Zijn ambitie is om kennis en ervaring breed in te zetten en te delen. Kenmerkend hierbij is zijn persoonlijke aanpak en authentieke benadering.

“Mensen waarderen om wie ze zijn, niet beoordelen op wat ze niet zijn. “

Peer Neeleman

Lid van het kernteam

Peer Neeleman heeft als arts in vele fases van de geneeskunde zijn specialisme mogen inzetten, van gynaecologie tot en met het levenseinde. Zijn interesse rijkt verder dan in Nederland. In de Freie Universität Berlin, in Klinikum Charlottenburg heeft hij zijn dissertatie geschreven over gamma-OH en werd hij specialist anesthesie en Intensive care. Vervolgens werd hij , in Nederland, hoofd academisch pijncentrum en het door VWS gesponsorde  pijnkenniscentrum.  Ook is hij  Universitair Hoofd Docent  geweest met de aandachtsgebieden levertransplantatie, regionale anesthesie en pijngeneeskunde.

Sinds 2 jaar werkt hij nu als consulent voor het Expertisecentrum Euthanasie (voorheen de “Levenseinde Kliniek”). Hij heeft een enorme interesse voor sport ontwikkeld en doet dat nog steeds met veel enthousiasme. Hij is gehuwd, met Lia, en heeft 5 kinderen, 4 dochters en 1 zoon. (3 nesten) en 4 kleinkinderen.

Ik ben bereid, bij leven en welzijn, mijn energie en enthousiasme in Zorgend Nederland te steken.

Astrid van Schaick

Lid van het kernteam

Coördinerend leider voor alle kiesdistricten

Astrid van Schaick is sinds 1987 werkzaam in de zorg. Gestart in de ouderenzorg en via de wijkzorg de kraamzorg in gestroomd. In de kraamzorg werkzaam als verzorgende, lactatiekundige, begeleidster leerlingen. Op dit werkgebied heeft ze beleid gemaakt en middels scholingen en presentaties kennis overgebracht. Een vroege vogel is ze altijd al geweest en vindt het heerlijk om in de morgen een goede wandeling van 6 kilometer te maken. De mooiste ideeën vormen zich dan.

Mijn volgende stap is Zorgend Nederland. Een partij die wil verbinden in de samenleving. Een samenleving die weer verbonden is en voor elkaar is. Daar wil ik bij aan de wieg staan en mijn steentje bijdragen”.

Lid worden van Zorgend Nederland?